GALLÁN KALAVIIKOT 6.9.-3.10.2023
Pohjoisten vesien helmet ovat luonnon oma mestariteos; jokaisessa vuodenajassa ne paljastavat aarteitaan pohjoisen maiseman sydämessä. Talven kimaltelevassa kuutamossa saavat alkunsa järvien kylmänveden kalat, jotka keräävät voimansa kristallinkirkkaasta puhtaudesta.
Keittiömestarimme Janne Tirri on ammentanut tarinoita pohjoisen kalaisilta järviltä ja Jäämeren arktiselta mereltä. Nyt kutsumme teidät mukaan matkalle halki arktisten maisemien maistellen sen parhaita antimia.
GALLÁ KITCHEN & BAR: VUODEN KUOPIOLAINEN KALARAVINTOLA 2023
Voittoon siivittänyt kisa-annos nyt saatavilla listallamme!
Horsmavoissa haudutettua Miekojärven kuhaa, voikukkaa, porkkanaa ja tattaria
37€
KEITTIÖMESTARIN KALAMENUT
5 ruokalajia 75 € | Viinit 54 € I Alkoholiton juomapaketti 36€
Jäämeren ruijanpallasta "Crudo"
Merilevävohveli
Kuningasrapu Skagen
Savustettua pohjoisen taimenta
Vadelmaa, mustaherukkaa, punajuurta ja lakritsaa
3 ruokalajia 62 € | Viinit 35 € I Alkoholiton juomapaketti 23€
Jäämeren ruijanpallasta "Crudo"
Savustettua pohjoisen taimenta
Vadelmaa, mustaherukkaa, punajuurta ja lakritsaa
Haluamme, että jokainen suupala olisi elämyksen arvoinen ja siksi viiden ruokalajin menun nauttimiseen kannattaa varata aikaa vähintään kolme tuntia. Toivomme myös, että menu tilataan koko seurueelle illan mukavan kulun varmistamiseksi.
JÄÄMEREN RUIJANPALLASTA ’’Crudo’’
Suolattua karviaista, vadelmaa ja herukanlehteä
17 €
KUNINGASRAPU SKAGEN
Briossia, grillattua sitruunaa ja ruskistettua voita
17 €
MERILEVÄVOHVELI
Siian mätiä, hapankermaa ja pikkelöityä shalottia
17 €
KERMAINEN LOHIKEITTO
Fenkolia, piparjuurta ja paahdettua briossia
16 €/27 €
SAVUSTETTUA POHJOISEN TAIMENTA
Purjoa, herneitä ja piparjuurikermaa
35 €
VADELMASORBETTIA
Mustaherukkaa, punajuurta ja lakritsia
10 €
Myös syksyn yllätysmenu sekä á la carte ovat tarjolla kalaviikkojen ajan.